Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a bombardat în Siria o miliţie kurdă susţinută de către Washington

twitter.com
siria Manbij Jarabulus, Kobane

Armata turcă a bombardat duminică poziţii în nordul Siriei ale unei miliţii kurde ce este susţinută de către SUA, dar care este considerată drept ''teroristă'' de către Ankara, relatează AFP.

La o zi după un summit Turcia-Rusia-Franţa-Germania privind Siria ce a avut loc la Istanbul, artileria turcă a atacat poziţii ale miliţiei kurde siriene Unităţile de apărare a poporului (YPG), aflate pe malul de est al fluviului Eufrat, în regiunea Kobane (Ain al-Arab, în limba arabă), a anunţat agenţia turcă de presă Anadolu.

Bombardamentele au avut loc după ce preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a ameninţat de mai multe ori în ultimele zile că va lansa o ofensivă la est de Eufrat, după două operaţiuni întreprinse anterior la vest de fluviu.

Vineri, Erdogan a lansat ''un ultim avertisment'' la adresa YPG.

Miliţia YPG face parte dintr-o coaliţie arabo-kurdă, Forţele democratice siriene (FDS), care este susţinută de către SUA în lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI).

Dar Ankara consideră YPG drept ''braţul armat'' al extensiei în Siria a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie ce duce un război de gherilă sângeros pe teritoriul Turciei din 1984. Dacă PKK este clasat drept organizaţie ''teroristă'' de către aliaţii occidentali ai Turciei, nu este cazul în ce priveşte YPG.

Sprijinul american pentru YPG este unul dintre principalele puncte de discordie dintre Turcia şi SUA, aliaţi în cadrul NATO, ale căror relaţii s-au deteriorat începând din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.