Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a bombardat Siria: Kurzii au fost luați la țintă de bombele turcilor

bombardament

Armata turcă a bombardat poziţii ale unei grupări kurde siriene la est de fluviul Eufrat, în nordul Siriei, pentru a doua oară într-o săptămână, a anunţat miercuri agenţia de presă Anadolu, citată de DPA preluată de Agerpres.

Artileria turcă a vizat poziţiile miliţiei kurde siriene Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) din regiunea Ayn al-Arab şi ''au fost neutralizaţi patru terorişti'', potrivit Anadolu. Alţi şase combatanţi kurzi au fost răniţi, a precizat sursa.

Citeste si Parchetul General, INFORMAȚII noi despre ancheta în care se investighează acordarea asistenței medicale la Colectiv: Verificări privind infecțiile nosocomiale

Forţele Democratice Siriene (SDF), o grupare-paravan pentru YPG, a confirmat bombardamentul, spunând că în atacurile turceşti din ultimele trei zile a fost ucis un membru al SDF şi altul a fost rănit grav.

Duminică, Turcia a bombardat poziţii în zona Zor Magar de la vest de Ayn al-Arab, potrivit Anadolu.

Ankara consideră YPG în Siria drept o organizaţie teroristă care are legături cu insurgenţii kurzi din Turcia. Washingtonul consideră în schimb YPG drept aliaţi în lupta împotriva grupării Stat Islamic în Siria.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis marţi ''să distrugă'' grupările armate kurde de la est de Eufrat, în pofida prezenţei militare americane în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.