Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a cerut comunităţii internaţionale să spună 'stop masacrului' din Ghouta de Est

reuters
Erdogan

Turcia a cerut sâmbătă comunităţii internaţionale să spună "stop masacrului" din Ghouta de Est, fief al rebelilor bombardat de mai multe zile de regimul sirian, Consiliul de Securitate al ONU urmând să îşi exprime votul asupra unui armistiţiu, relatează AFP, conform agerpres.ro

"Astăzi va avea loc un vot al Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru oprirea atacurilor şi pentru a permite transportul de ajutor. Lumea trebuie să spună 'Stop acestui masacru' în mod unanim", a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin. 

"Regimul (preşedintelui sirian Bashar) al-Assad este pe cale să comunită un masacru în Ghouta de Est", a insistat purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan. 

Aceste declaraţii survin în contextul în care, la ora 17.00 GMT, este prevăzut un vot în cadrul Consiliului de Securitate privind un armistiţiu umanitar de o lună în Siria, după mai multe amânări în încercarea de a evita un veto al Rusiei, aliat al regimului sirian. 

Conform ONG-ului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), peste 500 de civili, dintre care circa 100 de copii, au murit din cauza bombardamentelor din ultimele şapte zile ale regimului sirian asupra regiunii Ghouta de Est, fief al rebelilor, în apropiere de capitala Damasc. 

Vineri, Ankara a cerut Rusiei şi Iranului să "oprească" regimul sirian pe care îl susţin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.