Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a deportat 120.000 de migranţi în 2022

wsj.com
germania imigranti forta de munca

Autorităţile turce au deportat în acest an aproape 120.000 de migranţi ilegali, ceva mai mult de jumătate dintre aceştia fiind afgani, potrivit cifrelor oficiale difuzate duminică de Ministerul de Interne de la Ankara într-un comunicat de presă, citat de EFE.

"De la începutul anului până pe 22 decembrie, au fost deportaţi în total 119.817 migranţi ilegali, dintre care 66.534 afgani, 12.385 pakistanezi şi 40.898 de alte naţionalităţi", se menţionează în comunicat, publicat pe Twitter.

Mai sunt alţi 24.000 de străini care sunt în proces de expulzare, se adaugă în notă.

Pe parcursul acestui an, forţele de securitate turce au "împiedicat intrarea" în ţară a altor 274.000 de migranţi, a mai anunţat Ministerul de Interne, fără a oferi alte detalii.

Turcia este o ţară de tranzit pentru migranţii ilegali, în special afgani şi pakistanezi, care ajung aici via Iran şi se îndreaptă spre Europa prin Grecia sau Bulgaria, scrie EFE.

Dar ţara găzduieşte totodată o comunitate afgană importantă care caută de lucru în Turcia, unde reprezintă o forţă de muncă apreciată în sectorul creşterii animalelor, deşi adesea ilegală.

Numai în săptămâna 16-22 decembrie, autorităţile turce au reţinut 3.928 de străini fără acte, inclusiv 1.381 de afgani şi 101 de pakistanezi, şi au expulzat 4.340, de asemenea în mare parte afgani, informează comunicatul Ministerului de Interne turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.