Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a terminat zidul URIAȘ de 556 de kilometri de la frontiera cu Siria / VIDEO

Turcia a încheiat construcţia zidului pe o distanţă de 556 de kilometri de-a lungul frontierei sale cu Siria, a anunţat marţi Ministerul Apărării turc, relatează DPA.

Zidul, cu o înălţime de aproximativ trei metri, a fost conceput ca o măsură de securitate şi este realizat din blocuri de beton. Fotografii publicate de minister arată că blocurile de beton sunt acoperite cu sârmă ghimpată şi există turnuri de pază amplasate în întreaga zonă, scrie agerpres.ro.

Citește și: DESPĂRȚIRE-ȘOC între vedete: Janet Jackson s-a despărțit de soțul său, miliardarul qatarez Wissam al-Mana

Proiectul a fost realizat în cooperare cu TOKI, o companie de stat care construieşte blocuri în Turcia. Graniţa între Turcia şi Siria se întinde pe o distanţă de 911 kilometri.

Construcţia zidului a început în 2014 pentru combaterea migraţiei şi a contrabandei. Aproximativ trei milioane de sirieni au reuşit să pătrundă în Turcia, de la începutul războiului din Siria, relatează Reuters.

Citește și: PORNOGATE la vârful țării!

În primii ani ai războiului civil sirian, numeroşi luptători, între care mulţi membri ai unor organizaţii jihadiste, precum Statul Islamic, au reuşit să treacă graniţa poroasă în Siria. De atunci, Statul Islamic a fost alungat din zona de graniţă de către Turcia care a lansat o amplă operaţiune militară în Siria.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului şi-au exprimat îngrijorarea că măsurile de securitate sporite instituite de Turcia la graniţă îi împiedică pe refugiaţi să fugă din Siria. În zonă au fost raportate cazuri de sirieni împuşcaţi în timp ce încercau să fugă din ţara distrusă de război.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.