Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia anunță că sprijină aderarea Bosniei la NATO şi la Uniunea Europeană

bosnia

Premierul turc Binali Yildirim şi-a exprimat joi sprijinul pentru aderarea Bosniei la NATO şi la Uniunea Europeană, anunţând că preşedintele Recep Tayyip Erdogan va vizita ţara balcanică la jumătatea acestui an, transmite agenţia de presă Hina.

''Susţinem aderarea ţării dumneavoastră la Uniunea Europeană şi ne vom extinde sprijinul în această privinţă'', a spus Yildirim după întrevederea avută la Sarajevo cu omologul său bosniac, Denis Zvizdic, scrie agerpres.ro.

El a adăugat că Turcia doreşte să-şi sporească numărul de investitori în Bosnia pentru a crea locuri de muncă şi că cele două ţări vor semna zece acorduri de cooperare în cadrul vizitei şefului statului turc la Sarajevo, de la jumătatea acestui an.

''Turcia este un prieten adevărat al Bosniei, care nu s-a amestecat niciodată în afacerile noastre interne. I-am cerut prim-ministrului Yildirim ca Turcia, un membru important al NATO, să sprijine în continuare Bosnia, în special în vederea activării planului de acţiune pentru aderare (MAP) la NATO, ceea ce aşteptăm să se întâmple la una din următoarele reuniuni. Turcia a fost mereu de partea Bosniei, susţinând solid aceste două priorităţi'', a afirmat la rândul său Denis Zvizdic.

Şeful executivului bosniac a menţionat că Turcia se află printre primii zece parteneri comerciali ai Bosniei, schimburile comerciale bilaterale ridicându-se la 600 de milioane de euro în 2017 şi fiind estimate la 1 miliard de euro pentru acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.