Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia atacă Olanda după anularea unor mitinguri pro-Erdogan: 'Așa înțelegeți voi democrația?'

Mevlut Cavusoglu

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a promis că se va întâlni oricum cu cetăţenii turci din Olanda, deşi autorităţile acestei ţări au interzis un miting anunţat pentru săptămâna viitoare, la Rotterdam, menit să susţină organizarea unui referendum în Turcia pe tema extinderii puterilor preşedintelui turc, informează sâmbătă DPA.

Şeful diplomaţiei de la Ankara, citat de agenţia Anadolu, nu a precizat unde ar urma să aibă loc aceste întâlniri, însă a criticat autorităţile olandeze pentru interzicerea mitingului, acuzându-le de limitare a libertăţii de exprimare, scrie agerpres.ro.

"Aşa înţelegeţi voi democraţia?", a întrebat Cavusoglu, într-un discurs rostit în Antalya, în vestul Turciei.

Şi în Germania, autorităţile din două oraşe au interzis în această săptămână mitinguri similare la care urmau să participe oficiali turci. Autorităţile din oraşul german Gaggenau (sud) au invocat motive de securitate, în timp ce primăria locală a vorbit ulterior despre o ameninţare cu bombă.

Cancelarul german Angela Merkel a susţinut decizia oficialităţilor locale, întrebând totodată dacă libertăţile fundamentale sunt respectate în Turcia.

Mai mult de 140 de jurnalişti se află în închisorile din Turcia, printre care şi corespondentul local al cotidianului german Die Welt. În Turcia a fost decretată starea de urgenţă după tentativa de lovitură de stat de anul trecut, autorităţile limitând adunările publice organizate de opoziţie.

Deciziile autorităţilor germane au stârnit o serie de critici din partea Turciei, ministrul de externe Mevlut Cavusoglu ameninţând chiar cu retorsiuni. Şeful diplomaţiei turce urmează să se întâlnească săptămâna viitoare, în Germania, cu omologul său german Sigmar Gabriel, în încercarea de aplanare a tensiunilor.

Mai mult de un milion de turci care trăiesc în Germania au drept de vot la referendumul din luna aprilie din Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.