Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia blochează site-urile web ale posturilor de radio Deutsche Welle şi Vocea Americii

economica.net
Turcia

Autoritatea turcă pentru televiziune şi radio (RTÜK) a blocat site-urile web ale posturilor de radio german Deutsche Welle (DW) şi american Vocea Americii (Voice of America /VOA), transmite vineri DPA.

Preşedintele RTÜK, Ilhan Tasci, a indicat joi seara pe Twitter că accesul la ambele posturi a fost blocat prin ordin judecătoresc, la cererea RTÜK, motivând decizia prin faptul că cele două staţii de radio nu au solicitat licenţă, potrivit Agerpres.

DW a confirmat blocarea accesului la toate site-urile sale în 32 de limbi diferite începând de joi seara. VOA a indicat la rândul său că autoritatea de reglementare a mass-media din Turcia a blocat accesul la site-urile sale web.

DW şi alte media străine au fost ameninţate cu blocarea programelor online în Turcia încă din februarie, când RTÜK le-a solicitat oficial acestora să ceară licenţă pentru servicii de difuzare.

Deutsche Welle a declarat că va intenta o acţiune în justiţie împotriva acestei cerinţe şi o alta pentru ridicarea blocării site-urilor sale web. Pe reţelele de socializare au fost distribuite informaţii despre cum pot fi ocolite restricţiile.

Guvernul conservator de la Ankara a instituit un control strict al platformelor de internet care distribuie filme, videoclipuri sau conţinuturi radio. Reprezentanţii proguvernamentali deţin majoritatea în RTÜK.

Mass-media turcă se află în mare parte sub controlul direct sau indirect al guvernului, iar conţinutul de pe internet este, de asemenea, supus unor reglementări stricte, notează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.