Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: Cinci soldaţi ucişi în sud-estul ţării, într-un nou atac comis de militanţi kurzi

pkk

Cinci soldaţi turci au fost ucişi şi opt răniţi într-un nou atac cu bombă comis miercuri de către militanţi kurzi, în provincia Sirnak din sud-estul Turciei, au anunţate surse din serviciile de securitate turce, citate de Reuters şi AFP. 

Atacul a avut loc la trecerea unui vehicul militar pe o şosea din districtul Uludere, situat în apropierea frontierei cu Irak. 

În urmă cu patru zile, doi membri ai miliţiilor proguvernamentale din această provincie au murit în urma exploziei unei bombe plasate pe marginea unei şosele de membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), formaţiune considerată organizaţie teroristă de către Turcia, Uniunea Europeană şi SUA. 

Controversele referitoare la statutul minorităţii kurde în Turcia au condus la o spirală a violenţei şi la moartea a cel puţin 1.786 de persoane în ultimele 12 luni, printre care 663 membri ai PKK. 

Guvernul de la Ankara susţine că în violenţe au murit şi 600 de membri ai forţelor de securitate turce. Conflictul dintre armata turcă şi PKK, izbucnit cu peste 30 de ani în urmă, s-a soldat cu circa 40.000 de morţi. PKK doreşte autonomie şi mai multe drepturi pentru minoritatea kurdă, ce reprezintă 15% din populaţia Turciei. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.