Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: conducta care va transporta gazele din Marea Neagră în sistem a fost finalizată

Business24.ro
conducta gaze

Conducta de 36 de kilometri și stația de măsurare care va transfera gazele naturale extrase din Marea Neagră în sistemul național au fost finalizate, relatează Trend citând HurriyetDailyNews.

Pentru trecerea conductei, au fost depășite numeroase obstacole, precum drumuri, râuri și mlaștini, în timp ce o "mașină de sudură automată" a fost folosită pentru prima dată pentru "zero erori".

Echipele Turkish Petroleum Corporation (TPAO) și Petroleum Pipeline Corporation (BOTAȘ) își continuă lucrările pentru ca gazul domestic să fie conectat la sistemul național în luna martie. După ce gazele naturale interne vor ajunge la instalația de prelucrare a gazelor naturale Filyos cu ajutorul unor conducte speciale la 170 de kilometri în largul mării, acestea vor fi supuse unei serii de procese de către TPAO.

Apoi va fi transmis la BOTAȘ pentru a fi conectat la sistemul național. Gazul care urmează să fie testat la BOTAȘ va fi apoi transmis la gazoduct pentru a fi livrat la case, scrie en.trend.az.

Prima locație în care va ajunge gazul domestic va fi stația de măsurare. Deși în prima etapă vor fi transferați 10 milioane de metri cubi de gaz pe zi, echipele au gândit mai departe și au proiectat stația de măsurare a gazelor naturale Filyos cu o capacitate zilnică de 50 de milioane de metri cubi. În cadrul lucrărilor care au durat aproximativ un an, stația de măsurare a devenit gata pentru testare.

Pentru a conecta gazul din Marea Neagră la sistemul național, în prima etapă a fost montată o conductă de 36 de kilometri. Pentru o linie atât de scurtă a fost folosită pentru prima dată în lume o mașină de sudură automată, au precizat autoritățile. Mașina de sudură automată, care este preferată mai ales în cazul liniilor lungi din cauza costului său, a fost folosită în acest proiect pentru "zero erori".

În cadrul proiectului, au fost realizate aplicații speciale de tranziție în 87 de puncte, cum ar fi drumuri, râuri și linii de transport de energie. Această practică a reprezentat 10 % din totalul conductelor.

Uneori au fost utilizate echipamente speciale pe traseul conductei, 65 la sută din acesta fiind format din terenuri cu pante înalte.

O altă provocare a fost râul Filyos. Echipele au construit o conductă de 200 de metri prin râu, care curge cu un debit mare în anumite momente. În plus, o mlaștină a fost uscată în timpul traversării râului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.