Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia consideră că implicarea miliţiei kurde în ofensiva de la Raqqa ar pune în pericol Siria

twitter.com
siria Manbij Jarabulus, Kobane

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a afirmat marţi că o cooperare cu miliţia kurdă siriană YPG în cadrul unei posibile ofensive pentru cucerirea oraşului Raqqa, aflat sub controlul Statului Islamic (SI), va pune în pericol viitorul Siriei, relatează agenţia Reuters. 

Turcia consideră că YPG, care beneficiază de sprijinul SUA în lupta împotriva Stat Islamic (SI) în nordul Siriei, este o forţă ostilă, cu legături profunde cu militanţii kurzi, care au declanşat în urmă cu trei decenii o mişcare de insurgenţă pe teritoriul turc. 

Potrivit lui Cavusoglu, unele elemente ale YPG se află încă în oraşul sirian Manbij, situat la vest de fluviul Eufrat, în pofida avertismentelor repetate ale Ankarei că ele trebuie să se retragă şi a asigurărilor Washingtonului că aşa vor proceda. El a criticat cooperarea SUA cu o grupare despre care susţine că nu poate fi controlată. 

Mevlut Cavusoglu a mai spus că Turcia, care a lansat în urmă cu o lună o incursiune militară pentru a-i îndepărta pe jihadiştii Stat Islamic de la graniţele sale, a demonstrat că strategia de susţinere a grupărilor locale poate avea succes şi că acest demers ar putea fi folosit la Raqqa sau chiar în cadrul unei preconizate operaţiuni de cucerire a oraşului irakian Mosul de la organizaţia jihadistă.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.