Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia critică dur decizia Statelor Unite de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan

The Financial Express
Turcia steag

Administrația de la Ankara a criticat dur decizia Statelor Unite de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, catalogând-o drept o încălcare gravă a legislației internaționale, a transmis luni Ministerul turc de Externe, relatează Euronews, potrivit Mediafax.

„Această decizie nefericită demonstrează că Administrația Statelor Unite continuă să fie o parte din problemă, în loc să fie parte din soluție în ceea ce privește Orientul Mijlociu”, se menționează în comunicatul emis de Minister.

Preşedintele american Donald Trump a semnat luni o ordonanţă executivă prin care a decis recunoaşterea suveranităţii Israelului asupra Înălţimilor Golan, măsura fiind condamnată vehement de Administraţia din Siria. Donald Trump a semnat controversatul document la Casa Albă, alături de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Citește și: Guvernul Marii Britanii a făcut apel la 'realism' în ceea ce privește procesul de Brexit

Israelul a ocupat Platoul Golan în "Războiul de Şase Zile" din 1967, extinzând controlul asupra acestui teritoriu în 1981. Niciun alt stat nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

Turcia a făcut apel la comunitatea internațională pentru respectarea principiilor fundamentale ale Organizației Națiunilor Unite.

„Decizia (Statelor Unite, n.red.) este nulă pentru Turcia”, se menționează în comunicat.

De asemenea, și Arabia Saudită a denunțat decizia președintelui american Donald Trump, conform unui comunicat publicat marți de Agenția de Presă din Arabia Saudită.

„Înălțimile Golan sunt un teritoriu sirian ocupat, conform rezoluțiilor internaționale. Acest lucru va avea efecte negative semnificative asupra procesului de pace din Orientul Mijlociu și asupra securității și stabilității din regiune”, se menționează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.