Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia formează o Alianță Anti-Război: apel pentru toți cei care vor pace în Orientul Mijlociu

en.trend.az
turcia armata

Turcia formează o Alianță Anti-Război: apel pentru toți cei care vor pace în Orientul Mijlociu

Ministrul turc de externe, Hakan Fidan, a declarat că Ankara este pregătită să acționeze ca garant al soluționării conflictului dintre Israel și Palestina.

"Suntem gata să acționăm ca un garant al acordului", a declarat el la Ankara după discuțiile cu omologul său iranian Hossein Amir Abdollahian.

Ministrul turc de externe a menționat că inițiativa Ankarei de a convoca o conferință de pace privind Orientul Mijlociu ar putea deveni baza unei platforme pentru soluționarea conflictului palestiniano-israelian. "Facem apel la toți actorii regionali și actorii din afara granițelor sale să sprijine eforturile de asigurare a unei păci durabile. Considerăm că conferința internațională pentru pace este cea mai potrivită platformă pentru acest lucru", a adăugat Fidan, relatează TASS.

Ministrul turc de externe a criticat Occidentul pentru că urmărește o politică a standardelor duble

"Turcia a făcut eforturi pentru a pune capăt războiului încă de la început, iar primul pas pe această cale ar trebui să fie încetarea focului. Suntem, de asemenea, angajați într-o diplomație activă și am dori ca Occidentul să facă același lucru, dar, din păcate, Uniunea Europeană nu dorește să audă despre o încetare a focului. Nu pot exista standarde diferite pentru Ucraina și Gaza. Israelul și Occidentul trebuie să-și asume responsabilitatea pentru soluționarea conflictului din Gaza Dacă vrem să stabilim o pace justă, trebuie să acționăm într-o manieră principială și echilibrată", a spus Fidan, avertizând asupra posibilității ca războiul să se extindă în întreaga regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.