Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia și Germania cer ajutorul NATO în lupta cu imigranții

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Ankara şi Berlinul vor cere în această săptămână, în cadrul unei reuniuni a NATO, ajutorul Alianţei în lupta împotriva traficanţilor de refugiaţi de-a lungul coastelor turceşti pentru a reduce astfel fluxul migratoriu spre Europa, a anunţat luni la Ankara cancelarul german Angela Merkel.

'Vom profita de întâlnirea miniştrilor apărării din NATO pentru a discuta în ce măsură NATO poate ajuta în materie de supraveghere pe mare în vederea susţinerii activităţii Frontex (Agenţia europeană de supraveghere a frontierelor - n.red) şi a pazei de coastă turceşti', a declarat Angela Merkel, potrivit AFP.

Citește și:SPECTACULOS Dubai a inaugurat cea mai mare grădină de lumini din lume / VIDEO

Cancelarul german nu a precizat însă care vor fi propunerile concrete ce vor fi formulate la această reuniune, programată pentru miercuri şi joi la Bruxelles şi în cadrul căreia va fi abordată totodată 'situaţia generală din Siria'.

Sute de mii de refugiaţi şi imigranţi au traversat în ultimele luni Marea Egee din Turcia către Grecia pentru a ajunge în Europa, cele mai multe din aceste traversări fiind organizate de traficanţi în ambarcaţiuni improvizate.

Luni, cel puţin 35 de imigranţi au pierit în largul coastelor vestice ale Turciei, în două naufragii survenite în timp ce ei încercau să ajungă pe insula elenă Lesbos, scrie agerpres.ro

Citește și: VIDEO Mihai Gâdea spune ce a făcut în SUA, unde a fost fotografiat alături de Alina Gorghiu și Dan Mihalache

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.