Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia îi răspunde violent Germaniei: 'O nouă manifestare a mentalităţii distorsionate'

merkel erdogan

Guvernul turc a respins miercuri acuzaţiile Germaniei privind presupusul sprijin oferit de Ankara unor organizaţii islamiste din Orientul Mijlociu, acuzaţii pe care le pune pune pe seama 'unei mentalităţi distorsionate' ce ar avea ca scop slăbirea Turciei, consemnează miercuri agenţia EFE.

'Acuzaţiile sunt o nouă manifestare a mentalităţii distorsionate prin care se încearcă slăbirea prin atacuri (mediatice) a ţării noastre, preşedintelui nostru şi guvernului nostru', semnalează Ministerul turc de Externe într-un comunicat.

Citește și: Australia și-a schimbat poziția și nu mai poate fi găsită cu GPS-ul: Ce au descoperit oamenii de știință

În acelaşi text se menţionează că Turcia aşteaptă din partea diplomaţiei germane să-i transmită 'explicaţiile necesare' privind documentul Ministerului german de Interne difuzat marţi de postul public de televiziune ARD.

'Ca ţară ce luptă sincer împotriva oricărui tip de terorism, indiferent de unde ar proveni, Turcia aşteaptă din partea partenerilor şi aliaţilor ei să acţioneze la fel', mai afirmă MAE turc, după ce a sugerat că în spatele acuzaţiilor Berlinului se află 'unele cercuri politice' care sprijină gherilele Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Citește și: NEBUNIA lui Salam: Și-a scos dansatoarele, aproape goale, în stradă / VIDEO

Conform respectivului document, elaborat de Ministerul german de Interne în urma unei interpelări făcute de partidul Die Linke, opoziţia de stânga, "ca o consecinţă a islamizării crescânde a politicii interne şi externe pe care o duce Ankara din 2011, Turcia a devenit o platformă centrală de acţiune pentru grupările islamiste din regiunea Orientului Mijlociu".

"Numeroasele manifestări de solidaritate şi acţiuni de sprijin faţă de mişcarea Fraţii Musulmani din Egipt, faţă de Hamas şi grupările armate ale opoziţiei islamiste din Siria venite din partea Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), aflat la guvernare în Turcia, şi a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan subliniază afinitatea lor ideologică", mai menţionează Ministerul german de Interne în acel document secret, care însă a ajuns în presă, scrie agerpres.ro.

Citește și: A apărut pistolul-iPhone: Cum se camuflează arma într-o carcasă / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.