Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia îl critică pe Donald Trump pentru un comunicat referitor la masacrarea armenilor

trump

Guvernul turc a criticat comunicatul preşedintelui american Donald Trump ocazionat de împlinirea a 102 ani de la masacrul comis împotriva armenilor din Imperiul Otoman, în timpul Primului Război Mondial, transmite marţi DPA, potrivit agerpres.

Declaraţiile lui Trump conţin 'dezinformări şi false definiţii (...) derivate din poluarea informaţională creată de-a lungul anilor de unele cercuri armene în SUA prin intermediul unor metode de propagandă', a indicat Ministerul de Externe de la Ankara, într-un comunicat emis luni seară.

Se anunţă ceva mare! Trump îi convoacă la Casa Albă pe toţi senatorii americani în problema coreeană

În declaraţia sa, preşedintele american a vorbit despre 'una din cele mai grave atrocităţi în masă ale secolului al XX-lea', în memoria victimelor a ceea ce multe puteri occidentale au recunoscut drept genocid.

Comunicatul lui Trump nu a inclus însă termenul de 'genocid', pe care Turcia, statul succesor al Imperiului Otoman, îl respinge vehement.

Ministerul de Externe turc a cerut administraţiei americane să se abţină de la acreditarea unei 'naraţiuni istorice unilaterale' şi să 'adopte o abordare care va lua în considerare suferinţele tuturor părţilor'.

Luni, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a omagiat pe 'armenii otomani care şi-au pierdut viaţa în condiţiile grele ale Primului Război Mondial'.

Erdogan a declarat săptămâna trecută că se va întâlni cu Trump cu ocazia unei deplasări pe care o va efectua în SUA în zilele de 16 şi 17 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.