Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia îşi intensifică acţiunile de spionaj împotriva militarilor pucişti FUGIŢI în străinătate

mit spionaj turcia

Armata turcă şi-a instruit ofiţerii de la bazele NATO din străinătate să-i caute şi să-i urmărească atent pe soldaţii dispăruţi, inclusiv pe cei care au plecat din armată după tentativa de lovitură de stat de anul trecut şi campania de reprimare lansată ulterior de guvern, conform unor informaţii apărute în media, preluate de DPA, conform agerpres.

După puciul eşuat, peste 100.000 de persoane au fost eliminate din funcţii publice şi din armată, în timp ce circa 50.000 sunt în închisoare. Mulţi spun că nu au nicio legătură cu tentativa de puci.

Reacţia Moscovei după ce Serbia a anunţat că îi întoarce spatele

Un ordin datat 9 iunie le cere ofiţerilor să adune toate posibilele informaţii despre foştii lor colegi, conform unor relatări apărute miercuri în ziarul german Sueddeutsche Zeitung, precum şi pe reţelele NDR şi WDR.

Mai exact, Ankara vrea să afle unde locuiesc dezertorii, dacă au aplicat pentru azil şi dacă sunt în contact cu guverne sau media occidentale.

În afară de ofiţerii de la bazele NATO, ordinul de spionaj ar fi fost trimis tuturor unităţilor militare turce din străinătate, ajungând astfel de sute de destinatari.

După tentativa de puci din luna iulie anul trecut, zeci de diplomaţi turci şi membri ai armatei au cerut azil în Germania şi în alte ţări sau au decis să nu se mai întoarcă în Turcia de teama persecuţiilor politice.

Anul trecut, guvernul turc a instaurat o amplă stare de urgenţă care permite puterii să conducă prin decrete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.