Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia îşi majorează substanţial bugetul de apărare! Câte miliarde vor fi alocate bugetului

en.trend.az
turcia armata

Guvernul Turciei a decis majorarea bugetului apărării cu 40% pentru anul 2018, până la nivelul de 40,4 miliarde de lire turceşti (11,17 miliarde de dolari), informează cotidianul turc Hurriyet, citând planurile fiscale ale executivului de la Ankara, potrivit agenţiei de presă dpa, scrie agerpres.ro

Miniştri ai guvernului turc au anunţat în această săptămână că vor exista majorări de taxe pentru a finanţa noi proiecte în domeniul securităţii şi apărării. 

Armata turcă este angajată în luptele din Siria, unde controlează teritoriul din nord. Ea preconizează de asemenea noi acţiuni pe teritoriul sirian şi, mai mult, a iniţiat operaţiuni împotriva aripii armate a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Meteorologii au emis COD PORTOCALIU de fenomene extreme. Jumătate de ţară, lovită de ploi abundente şi NINSORI - HARTA


Turcia încearcă, de asemenea, să-şi amelioreze capacităţile militare, inclusiv prin dezvoltarea de arme pe plan intern. 

Recent, Ankara a încheiat un contract cu Federaţia Rusă pentru achiziţionarea de sisteme de apărare antiaeriană de înaltă tehnologie S-400, cel mai important contract încheiat de Moscova cu Ankara până în prezent. 

Acest acord, a cărui valoare nu a fost dezvăluită - presa turcă evocând anterior un contract de 2,5 miliarde de dolari - a suscitat îngrijorarea aliaţilor Turciei din cadrul NATO. Relaţiile dintre Alianţă şi Moscova trec printr-o criză după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, care este acuzată şi de faptul că acordă sprijin rebelilor separatişti proruşi din estul Ucrainei. 

Pentagonul a tras un semnal de alarmă, afirmând că "în general, este mai bine pentru aliaţi să cumpere echipamente care să opereze ca un tot".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.