Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia îşi redeschide ambasada din Libia

Turcia şi-a redeschis luni ambasada din Libia, la doi ani şi jumătate după închiderea ei din cauza situaţiei privind securitatea, a anunţat Ministerul de Externe turc, în contextul în care misiunile diplomatice încep să îşi reia activitatea în această ţară divizată, potrivit Reuters, relatează agerpres.

Turcia şi-a închis ambasada la Tripoli în 2014, în contextul luptelor între diferite facţiuni rivale la trei ani după ce rebelii l-au înlăturat de la putere pe liderul Moammar Gaddafi. Italia şi-a redeschis de asemenea ambasada la începutul acestei luni.

Citeşte şi: Trump a autorizat PRIMA intervenţie militară. Operaţiunea s-a soldat cu morţi şi răniţi

"Redeschiderea ambasadei va permite Turciei să contribuie mai puternic la eforturile de a aduce pacea şi stabilitatea, precum şi la reconstrucţia Libiei", a precizat Ministerul de Externe turc într-un comunicat.

În Libia, inclusiv la Tripoli, există numeroase grupuri armate, de diverse orientări mereu în schimbare, care au încercat să acopere golul de putere creat odată cu uciderea lui Gaddafi.

În 2014, luptele dintre alianţele armate care sprijină facţiuni politice în conflict au dus la apariţia a două guverne rivale, unul în capitală şi altul în estul ţării. Începând din luna martie a anului trecut, un al treilea guvern, sprijinit de ONU, a încercat să se formeze la Tripoli, însă nu a reuşit să obţină sprijin din partea tuturor grupurilor.

"Turcia va continua să sprijine integritatea teritorială şi unitatea teritorială a Libiei, ţară soră", se arată în comunicat.

Ambasadorul Turciei a stat în Tunisia pe perioada cât a fost închisă ambasada, în timp ce consulatul general al Turciei din oraşul Misrata din vestul ţării a rămas deschis fără întrerupere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.