Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia le face în ciudă rușilor: Decizia luată la Izmir

putin erdogan

Un procuror din Izmir l-a pus în libertate pe cetăţeanul turc acuzat că l-ar fi ucis pe unul dintre piloţii avionului de bombardament rus doborât în noiembrie 2015 de aviaţia turcă la graniţa cu Siria, incident ce a provocat o gravă criză în relaţiile dintre Moscova şi Ankara, transmite Xinhua, preluând o ştire a agenţiei Anadolu.

Procurorul a decis să renunţe la acuzaţiile împotriva lui Alparslan Celik, care fusese reţinut timp de 37 de zile, au declarat surse de securitate, sub rezerva anonimatului.

Citește și: A fost filmată când făcea sex pe stradă cu doi prieteni: Ce a spus după / VIDEO

Celik a susţinut că el a fost cel care le-a spus oamenilor săi să nu tragă asupra pilotului care se paraşutase. După examinarea înregistrării video, procurorul a decis să nu înceapă urmărirea penală împotriva lui Celik.

Pe 31 martie, forţele de securitate turce au reţinut 14 persoane, printre care şi Alparslan Celik, într-un restaurant din provincia Hatay. În cursul operaţiunii au fost confiscate o puşcă de tip kalaşnikov şi două pistoale.

Citește și: China le interzice femeilor să se filmeze când mănâncă banane: Care e motivul / VIDEO

Cei 14 suspecţi au fost reţinuţi pentru 'încălcarea legislaţiei privind armele de foc' şi trimişi în arestul poliţiei din Izmir.

La 24 noiembrie 2015, aviaţia turcă a doborât un avion de bombardament rusesc Suhoi SU-24 despre care Ankara afirmă că a pătruns în spaţiul său aerian. Cei doi piloţi ruşi au reuşit să se catapulteze, dar unul dintre ei a fost ucis cu focuri de armă. Celălalt pilot rus a fost recuperat în urma unei operaţiuni a trupelor speciale ruse şi siriene, scrie agerpres.ro.

Citește și: România are cel mai falsificat document de călătorie din Europa

Fiu al unui înalt responsabil din Partidul Acţiunii Naţionaliste (MHP), Alparslan Celik a luptat în Siria începând din anul 2014 alături de rebelii turkmeni, o minoritate turcofonă din Siria. În luna ianuarie, el a asistat la funeraliile unui camarad de arme, o apariţie publică ce a indignat Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.