Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia majorează semnificativ preţul gazelor naturale pentru utilizatorii industriali şi pentru gospodării

News Text Area
Turcia inflatie

Autorităţile din Turcia au anunţat joi majorarea preţului electricităţii şi al gazelor naturale cu aproximativ 50% pentru utilizatorii industriali, şi cu aproximativ 20% pentru gospodării, din cauza creşterii globale a preţurilor energiei, transmite Reuters.

În urma majorărilor, rata inflaţiei, care în iulie a ajuns la aproape 80%, ar urma să crească cu 0,8 puncte procentuale, conform calculelor Reuters. Şi preţurile mai ridicate din industrie vor duce indirect la o inflaţie mai ridicată, deoarece producătorii vor transfera costurile asupra consumatorilor.

Autoritatea de reglementare a energiei din Turcia (EPDK) a informat joi că au fost majorate preţurile la electricitate pentru gospodării cu 20%, cele pentru sectorul public şi pentru servicii cu 30%, iar cele pentru industrie cu 50%, potrivit Agerpres.

Firma turcă de stat Botas a precizat că preţul gazelor naturale pentru producţia de electricitate va creşte cu 49,5%. De asemenea, compania a anunţat că va majora preţul gazelor naturale pentru gospodării cu 20,4%, cele clienţii industriali mici şi mijlocii cu 47,6% iar cele pentru utilizatorii mari din industrie cu 50,8%.

Ambele instituţii au citat conflictul din Ucraina şi evoluţiile globale, inclusiv pandemia, ca motive pentru majorarea preţurilor.

Statul încă subvenţionează peste 80% preţul gazelor naturale pentru gospodării, a dat asigurări BOTAS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.