Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia, măsuri fără precedent împotriva Meta: 'Încălca legea concurenţei şi ar provoca daune ireparabile'

Reddit
meta verificat blue

Luni, Autoritatea pentru Concurență din Turcia a instituit o măsură provizorie împotriva Meta Platforms, cu scopul de a bloca transferul de date între platformele Instagram și Threads. Această acțiune survine în cadrul unei investigații privind un presupus abuz de poziție dominantă a companiei pe piață, conform informațiilor furnizate de Reuters, titrează News.ro.

 

În decembrie, autoritatea a lansat o investigaţie asupra, Meta, compania mamă a Facebook, cu privire la o posibilă încălcare a legii concurenţei prin conectarea platformelor sale de socializare Instagram şi Threads.

Autoritatea a spus că măsura provizorie va rămâne în vigoare până când se va lua o decizie finală, deoarece datele obţinute şi fuzionate prin intermediul acestor două aplicaţii ar putea ”încălca legea concurenţei şi ar provoca daune ireparabile” pe piaţă.

Separat, autoritatea turcă a amendat Meta cu 4,8 milioane de lire (148.000 de dolari) zilnic, ca parte a unei investigaţii separate asupra unui mesaj de notificare pe care compania îl trimite utilizatorilor despre partajarea datelor.

Notificarea despre partajarea datelor între serviciile companiei Facebook, Instagram şi WhatsApp nu a furnizat suficiente informaţii şi nu a fost suficient de transparentă, se arată în comunicat.

Notificarea a fost, de asemenea, concepută pentru a ghida utilizatorii să aprobe partajarea datelor, care nu a fost considerată suficientă pentru a răspunde preocupărilor anticoncurenţiale, a adăugat aceasta.

Un purtător de cuvânt al Meta a spus că aceasta ia în considerare decizia şi va avea mai multe de spus în timp util.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.