Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia NU va investiga plângerile privind actele de tortură din închisori

Turcia nu va investiga plângerile privind actele de tortură sau de maltratare în arest a membrilor reţelei clericului Fetullah Gulen, acuzat de autorităţile de la Ankara că a orchestrat lovitura de stat eşuată din luna iulie, a declarat luni cotidianului Cumhuriyet şeful comisiei parlamentare pentru penitenciare, Mehmet Metiner, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

Membru al Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP), formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, Mehmet Metiner a declarat că nu îi va vizita în arest pe deţinuţii membri ai FETO, reţeaua predicatorului auto-exilat Gulen, pe care guvernul de la Ankara o denumeşte Organizaţia Teroristă Fethullah Gulen (FETO - acronimul în limba turcă).

'Nu vor fi investigate plângerile privind actele de tortură. Nimeni nu trebuie să facă propagandă în favoarea teroriştilor FETO. Ei sunt opresori, nu oprimaţi', a completat parlamentarul citat.

Citește și: Codul lui Da Vinci: Dan Brown anunţă lansarea lui Origin

În replică, opoziţia social-democrată a calificat aceste declaraţii drept 'lipsite de etică şi morală', întrucât rolul comisiei parlamentare pe care Mehmet Metiner o conduce este să investigheze condiţiile din închisori 'fără discriminare pe criterii de limbă, religie, etnie, opinii politice sau delicte comise', a afirmat Veli Agbaba, deputat al partidului social-democrat CHP.

Conform ultimelor date, în urma puciului eşuat au fost reţinute circa 50.000 de persoane, dintre care aproximativ 32.000 au fost plasate în arest preventiv şi îşi aşteaptă procesul.

Citește și: O firmă de mașini care îl are ca imagine pe Lionel Messi a trebuit să schimbe numele unui model / VIDEO

Mai multe organizaţii non-guvernamentale, precum Amnesty International, au denunţat cazuri de maltratare şi tortură în timpul vastei operaţiuni de epurare ce a urmat loviturii de stat eşuate.

Avocatul Elkan Albayrak, care îi apără în instanţă pe mai mulţi dintre judecătorii şi procurorii arestaţi sub acuzaţia că ar fi membri ai reţelei lui Gulen, susţine că există documente ce atestă actele de violenţă fizică, inclusiv fotografii în care pe chipul deţinuţilor se observă clar urmele loviturilor, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.