Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: Operațiunile de salvare la mina de cărbune s-au încheiat tragic. Ultimul miner dispărut a fost găsit mort

dw.com
mina turcia

Echipele de salvare încheie operațiunile la mina din Amsara, iar președintele confirmă că ultimul miner dispărut a fost găsit mort, informează aljazeera.com. O explozie în interiorul unei mine de cărbune din nordul Turciei a ucis cel puțin 41 de persoane, a declarat președintele turc, în timp ce operațiunile de salvare au fost încheiate.

Explozia a avut loc vineri la mina de stat TTK Amasra Muessese Mudurlugu, deținută de stat, din orașul Amasra, în provincia Bartin, situată pe coasta Mării Negre.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat sâmbătă că ultima persoană dispărută a fost găsită moartă. "Prioritatea noastră a fost să-i găsim pe minerii din galerie. Am ajuns în cele din urmă la ultimul. Și el a murit, ridicând numărul deceselor la 41", a declarat acesta la scurt timp după ce a ajuns la fața locului.

Ministrul de interne Suleyman Soylu a declarat anterior că 58 de mineri au supraviețuit exploziei, "fie singuri, fie datorită salvatorilor". El a precizat că 28 de persoane au fost rănite în urma exploziei.

Ministrul Energiei, Fatih Donmez, care s-a deplasat și el la Amasra după explozie, a declarat că o evaluare preliminară a indicat că explozia a fost probabil cauzată de gazele inflamabile care se găsesc în minele de cărbune.

Explozia a avut loc la 300 de metri sub intrarea în mină, în jurul orei 15:15 GMT, a declarat biroul guvernatorului din Bartin. Imaginile televizate de vineri arătau sute de oameni, unii cu lacrimi în ochi, adunându-se în jurul unei clădiri albe avariate, în apropiere de intrarea în mină.

Anterior, sindicatul lucrătorilor minieri Maden-Is din Turcia a atribuit explozia unei acumulări de gaz metan, dar alți oficiali au declarat că este prematur să se tragă concluzii cu privire la cauza accidentului.

Erdogan a scris pe Twitter că incidentul va fi investigat amănunțit. În cel mai grav dezastru minier din Turcia, un total de 301 persoane au murit în 2014 într-un incendiu în interiorul unei mine de cărbune din orașul Soma, în vestul Turciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.