Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia profită din plin de războiul din Ucraina: în timp ce furnizează arme ucrainenilor, Ankara trece la decontarea reciprocă a monedelor cu Rusia

turcia rusia

Turcia și Rusia au ajuns la un consens cu privire la problema decontărilor reciproce în monede naționale, inclusiv în sectorul energetic, a declarat, marți, ministrul turc al energiei și resurselor naturale, Fatih Dönmez.

"Comerțul nostru cu Rusia continuă în multe domenii. Energia este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari capitole de cheltuieli, dar aceasta este valabil şi pentru turism şi alimentație. De-a lungul celor aproape 5-6 ani, ambii lideri (președinții Turciei şi Rusiei, Recep Tayyip Erdoğan și Vladimir Putin - nota TASS) și-au exprimat intenția de a continua calea spre comerțul în monede naționale. La ultimele noastre întâlniri, a fost încheiată înţelegerea cu privire la plata gazului rusesc în ruble. În acest sens, desigur, este necesară finalizarea unor activităţi tehnice" - a spus ministrul turc, într-un interviu pentru postul de televiziune TRT, relatează Rador.

În acelaşi timp, Dönmez a confirmat că Turcia și Federația Rusă au ajuns la un consens pe această temă, iar comerțul parțial în monede naționale a început deja între țări.

Amintim că, pe 16 septembrie, președintele rus, Vladimir Putin, a avut o întrevedere cu omologul său turc, Tayyip Erdoğan, în marginea summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai, în cadrul căreia a anunțat un acord privind plata de către Ankara a 25% din livrările de gaze ruseşti, în ruble.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.