Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia refuză armistițiul cu kurzii din Siria și continuă măcelul

YPG kurzi

Ministrul turc pentru afaceri europene, Omer Celik, a afirmat miercuri că Turcia nu acceptă anunţul privind armistiţiul cu miliţiile kurde din Siria făcut marţi de către Statele Unite ale Americii (SUA), relatează AFP.

''Nu acceptăm în nici o circumstanţă'', contrar a ceea ce ''unii purtători de cuvânt din ţări străine spun, un compromis sau un armistiţiu între Turcia şi elementele kurde'', a declarat Celik pentru agenţia turcă de presă Anadolu.

Citește și: Terra a intrat într-o nouă epocă geologică: Ce a determinat această schimbare importantă

''Republica Turcă este un stat suveran şi legitim'', care nu poate fi pus pe picior de egalitate cu ''o organizaţie teroristă'', a adăugat ministrul, evocând Partidul Uniunii Democratice a Kurzilor din Siria (PYD).

Turcia a lansat în urmă cu o săptămână o ofensivă fără precedent în nordul Siriei pentru a-i determina să se retragă pe combatanţii grupării Stat Islamic (SI), dar şi pe miliţiile kurde, autorităţile de la Ankara temându-se că acestea ar putea forma un coridor de-a lungul frontierei turco-siriene.

Citește și: Judecătorul care a dispus arestarea și extrădarea româncei Anamaria Nedelcu în Canada a fost eliberat din funcție de Klaus Iohannis

''În ultimele ore, am primit asigurări că toate părţile implicate vor înceta să mai tragă unii împotriva celorlalţi şi se vor concentra pe ameninţarea reprezentată de către gruparea Stat Islamic'', declara marţi pentru AFP colonelul John Thomas, purtătorul de cuvânt al Centcom, comandamentul militar american din Orientul Mijlociu.

''Turcii şi Forţele democratice siriene (coaliţia arabo-turcă dominată de către miliţiile kurde) au deschis canale de discuţii cu noi şi între ei în scopul limitării ostilităţilor'', a adăugat el, evocând un acord de principiu ''pentru cel puţin următoarele două zile''.

Combatanţi kurzi susţinuţi de grupări kurde au confirmat oprirea ostilităţilor cu armata turcă, dar forţele kurde siriene nu au reacţionat direct la declaraţiile americane, titrează agerpres.ro.

Citește și: Viktor Orban o felicită pe Simona Pop, medaliată cu aur la Olimpiada de la Rio: Sportiva vrea cetățenia maghiară

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.