Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia se laudă că sute de mii de refugiați au revenit în Siria datorită zonelor de securitate

New York Daily News
copii imigranti

Guvernul turc a estimat luni la circa 312.000 numărul de refugiaţi care au reuşit să revină din Turcia la căminele lor din Siria datorită zonelor de securitate create în urma intervenţiilor militare turce începând din august 2016, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

''Numărul sirienilor reveniţi în ţara lor datorită climatului de securitate creat de operaţiunile ''Scutul Eufratului'' şi ''Ramura de Măslin'' este de 311.968'', a anunţat ministrul turc de interne Suleyman Soylu.

Turcia controlează în prezent circa 4.000 de kilometri pătraţi în nordul Siriei, după ce a lansat în august 2016 operaţiunea Scutul Eufratului, pentru a elimina gruparea jihadistă Statul Islamic din oraşul Jarablus, la acea vreme cel mai mare bastion jihadist în apropiere de frontiera turcă.

În ianuarie 2018, Turcia a lansat operaţiunea Ramura de Măslin împotriva forţelor siriano-kurde, aliate cu SUA împotriva jihadiştilor.

Agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR) a anunţat în decembrie că 135.000 de sirieni refugiaţi în ţări din Orientul Mijlociu au revenit prin mijloace proprii în Siria între anii 2016 şi 2018, dintre care 50.000 din Turcia.

Conform datelor autorităţilor turce şi apropiate de cele ale UNHCR, în prezent circa 3,6 milioane de refugiaţi sirieni se află în Turcia. Dintre aceştia, aproximativ 65.000 au primit permis de muncă în Turcia şi circa 76.400 au solicitat cetăţenia turcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.