Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia şi-a redeschis frontierele cu Iran şi Irak pentru transportul de mărfuri

Turcia şi-a redeschis joi frontierele cu Iran şi Irak pentru transportul de mărfuri, după mai bine de trei luni de la închiderea lor pe fondul pandemiei de COVID-19, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Într-o postare pe Twitter, ministrul turc al economiei, Ruhsar Pekcan, a anunţat că au fost redeschise graniţele, inclusiv la punctele principale Habur spre Irak şi Gurbulak spre Iran.

Ministrul a invocat 'impactul în scădere al pandemiei' în cele două ţări vecine, dar a precizat că, odată cu reluarea transportului transfrontalier, vor rămâne în vigoare măsurile sanitare şi de securitate necesare.

Citește și: Al doilea proces în care Dragnea vrea DIZOLVAREA PSD Teleorman îi aduce acestuia și PRIMA 'plimbare' la instanță după ridicarea stării de urgență

Iranul şi Irakul rămân doi parteneri comerciali majori pentru Turcia în pofida unui relativ declin al volumului schimburilor cu Teheran în anul trecut.

Turcia şi-a închis graniţa cu Iran la 23 februarie, în urma creşterii îngrijorătoare a numărului de infectări cu coronavirus în această ţară. După mai puţin de o săptămână, Ankara a luat o măsură similară în privinţa frontierei cu Irak.

Turcia a confirmat primul caz de coronavirus la 11 martie. Bilanţul raportat până la ora actuală este de aproape 166.500 de infectări şi 4.609 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.