Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia pune în cui pofta Suediei și Finlandei: 'Documentele de aderare la NATO sunt foarte departe de așteptările noastre!'

the telegraph
Mevlut Cavusoglu

Argumentele prezentate părții turce de Suedia și Finlanda cu privire la aderarea lor la NATO sunt departe de așteptările Ankarei, a declarat ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu.

"Documentele trimise Turciei de Suedia și Finlanda cu privire la cererile lor de aderare la NATO sunt foarte departe de așteptările noastre", a declarat el, citat de Anadolu.

”Am transmis cererile noastre scrise către aceste două ţări. (...) Acum aşteptăm răspunsul lor scris”, a declarat anterior ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu.

Fără a detalia ce presupun solicitările, şeful diplomaţiei turce a menţionat că nu se referă doar la ”o schimbare a legilor” celor două ţări scandinave, cu referire la Suedia, care şi-a anunţat intenţia de a-şi consolida legislaţia privind lupta împotriva terorismului.

”Acest răspuns poate fi sub forma unei legi sau sub o altă formă”, a subliniat Cavusoglu.

Vezi si:Turcia trage frâna de mână: Ankara intenționează să amâne cu un an decizia privind aderarea Suediei și Finlandei la NATO

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reiterat miercuri în faţa parlamentarilor partidului său, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării, AKP, că ”în ceea ce priveşte NATO, atât timp cât Suedia şi Finlanda nu vor adopta măsuri concrete în lupta împotriva terorismului, poziţia noastră nu se va schimba”.

Vezi și: Turcia vrea un răspuns scris din partea Suediei și Finlandei: 'Poate fi sub forma unei legi sau sub o altă formă'

Finlanda și Suedia și-au depus candidatura pentru aderarea la NATO pe 18 mai. Turcia blochează în prezent luarea în considerare a acestor cereri. Ankara are plângeri cu privire la aceste țări: în special, le acuză că sprijină Partidul Muncitorilor din Kurdistan, organizație considerată teroristă de NATO și mai multe țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.