Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia trage frâna de mână: Ankara intenționează să amâne cu un an decizia privind aderarea Suediei și Finlandei la NATO

economica.net
Turcia

Ankara intenționează să amâne cu un an decizia privind aderarea Suediei și Finlandei la NATO, sperând ca în această perioadă să primească garanții suficiente din partea acestor două țări pentru a combate grupările kurde, a declarat Akif Çağatay Kılıç, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului turc.

"Această problemă este legată de interesele naționale vitale. Suntem pregătiți să împiedicăm aderarea lor în cursul anului, dacă este necesar", a declarat Kılıç, citat de presa turcă. "Turcia are a doua cea mai mare armată din NATO și furnizează drone care ajută Ucraina să se apere. Merităm mai mult respect", a spus el.

El a subliniat că Turcia își îndeplinește obligațiile în cadrul alianței, în timp ce Suedia și Finlanda "oferă adăpost organizațiilor teroriste care ne ucid poporul, nu ne respectă granițele și reprezintă o amenințare existențială pentru țara noastră".

Finlanda și Suedia și-au depus candidatura pentru aderarea la NATO pe 18 mai.

Vezi și: Suedia suflă și-n iaurt pentru a scăpa de Rusia! Premierul dă semne că cedează în fața Turciei: 'Luăm în serios preocuparea lor în privința terorismului'

Turcia blochează în prezent examinarea cererilor Finlandei și Suediei de a adera la NATO. Ankara are o serie de nemulțumiri împotriva acestor țări scandinave: în special, le acuză că sprijină grupările kurde care sunt considerate teroriste în Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.