Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia vorbește despre înțelegerea SECRETĂ cu Rusia

pintelist
erdogan putin

Turcia a dezminţit că ar fi încheiat vreo 'înţelegere' secretă cu Rusia privind viitorul Siriei, în pofida cooperării tot mai strânse între cele două ţări pe acest dosar, relatează AFP.

De câteva luni au apărut speculaţii privind o eventuală înţelegere secretă între cele două ţări, alimentate de tăcerea Turciei într-un moment în care Rusia ajută regimul sirian să recucerească oraşul Alep de sub controlul rebelilor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Madonna ȘOCHEAZĂ din nou: Ce a putut să facă pe scenă / VIDEO HOT

Turcia şi Rusia au început în august un proces de reconciliere după o gravă criză diplomatică provocată de doborârea de către aviaţia turcă a unui avion militar rus care survola frontiera siriano-turcă în noiembrie 2015.

După un acord de încetare a focului convenit între Turcia şi Rusia, populaţia civilă şi rebelii din cartierele din estul Alepului au putut fi evacuaţi începând de joi, 15 decembrie. La capătul operaţiunii armata siriană şi forţele aliate vor putea prelua controlul asupra oraşului.

Citește și: Aceștia sunt porcii răsfățati pentru a satisface nevoile japonezilor de carne superioară

"Nu aşa vedem lucrurile. Nu e ca şi cum am avea o înţelegere. Nu vedem nicio legătură", a declarat presei, sub acoperirea anonimatului, un înalt responsabil al Ministerului de Externe turc.

Aceste declaraţii survin în ajunul unei reuniuni consacrate Siriei care ar urma să aibă loc marţi la Moscova şi la care vor participa şefii diplomaţiilor rusă, turcă şi iraniană.

Citește și: STUDIU Anumite virusuri sunt mai ‘blânde’ cu femeile decât cu bărbații

Miniştrii apărării din cele trei ţări vor participa de asemenea la această reuniune, a precizat luni, într-un comunicat, Ministerul rus al Apărării.

"Rusia a propus ca Turcia, Rusia şi Iranul să se reunească pentru a discuta despre o soluţie, într-o primă fază pentru Alep, care apoi să poată fi extinsă şi la celelalte regiuni din Siria", a explicat înaltul oficial.

Citește și: NEBUNIE la întâlnirea lui Kanye West cu Donald Trump / VIDEO

Turcia a lansat în august operaţiunea 'Scutul Eufratului' în nordul Siriei, vizând două grupări pe care le consideră ca fiind teroriste: jihadiştii organizaţiei Statul Islamic şi miliţiile kurde Unităţile de Protecţia a Poporului (YPG), aliate ale SUA în lupta împotriva SI.

În pofida apropierii de Moscova, oficialul turc a afirmat că Ankara îşi doreşte în continuare plecarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.