Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcii au cenzurat și Netflix, din cauza unui film cu un homosexual

netflix

Netflix a anulat producţia unui serial în Turcia care pune în scenă un personaj gay, din cauză că nu a obţinut autorizaţie din partea guvernului pentru filmări, a indicat maţi scenaristul serialului, scrie AFP.

Scenaristul Ece Yorenc a confirmat pentru AFP informaţii de presă potrivit cărora serialul "If Only" a fost anulat.

Citește și: Ciolacu: ‘Guvernul PNL trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile cu 40%. Faceți investițiile din bani europeni’

"Din cauza unui personaj gay, autorizaţia pentru filmări nu a fost acordată pentru serial şi este foarte îngrijorător pentru viitor", a declarat duminică Yorenc pentru revista de actualitate culturală Altyazi Fasikul.

Potrivit lui Altyazi Fasikul, Netflix a refuzat să respecte solicitarea Înaltului Consiliu al audiovizualului turc (RTŕśK) de a elimina personajul din scenariu, alegând să anuleze proiectul în loc să accepte cenzura.

Citește și: Cristoiu: ‘Alegerile trebuie amânate. Între dreptul de a alege și dreptul de a nu purta mască, eu prefer dreptul de a nu purta mască’

Netflix nu a confirmat şi nici nu a dezminţit tentativele de cenzură cu privire la serialul anulat.

"Rămânem profund ataşaţi de abonaţii noştri şi de comunitatea creativă din Turcia", au decarat responsabilii platformei într-un comunicat.

Citește și: Tătaru: ‘Vom avea două săptămâni dificile. Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri’

Această polemică intervine în momentul în care responsabili şi publicaţii apropiate gruvernului turc intensifică afirmaţii anti-LGBT.

În aprilie, şeful Direcţiei Afacerilor Religioase, Ali Erbas, a făcut o legătură între homosexualitate şi boală. Şi marca franceză Decathlon s-a confruntat în iunie cu boicot în Turcia pentru că a publicat mesaje de susţinere în favoarea LGBT.

Citește și: Ludovic Orban, anunț de ultim moment! Se va schimba strategia de raportare a cazurilor de COVID-19

Un proiect de lege care prevede un control crescut al conţinutului reţelelor de socializare a fost prezentat marţi în Parlamentul turc. Potrivit observatorilor, viitoarea lege va permite guvernului limitarea apariţiei susţinătorilor LGBT online.

Turcia este una dintre puţinele ţări musulmane unde homosexualitatea nu este reprimată prin lege. Dar homofobia şi transfobia sunt răspândite în ţară iar asociaţiile LGBT sunt supuse agresiunilor şi discriminărilor.

Citește și: Ciolacu: ‘Guvernul PNL trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile cu 40%. Faceți investițiile din bani europeni’

Pride March din Istanbul, care aduna mii de persoane, este de altfel interzis de mai mulţi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.