Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcii au dat lovitura pe fondul războiului din Ucraina: rușii investesc în țara lor într-un domeniu cheie; profitul este uriaș

wall-street.ro
lira turceasca

Vânzările de locuinţe în Turcia au urcat în aprilie cu 38,8%, la 133.058, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate marţi de Institutul de Statistică, ruşii fiind principalii cumpărători, aceştia căutând un paradis financiar, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Vânzările către străini au urcat cu 58,1%, principalii cumpărători fiind ruşii, cu 1.152 locuinţe în aprilie, de la 547 în martie. Ei sunt urmaţi de iranieni şi irakieni.

Ruşii bogaţi investesc în sectoarele imobiliare din Turcia şi Emiratele Arabe Unite, căutând un paradis financiar în urma războiului din Ucraina şi a sancţiunilor occidentale, susţin companiile imobiliare.

Datele din aprilie arată şi o creştere a vânzărilor de proprietăţi ipotecate, cu 82,9% comparativ cu perioada similară din 2021, reprezentând 24,1% din totalul vânzărilor, arată datele Institutului de Statistică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.