Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcii și kurzii se acuză reciproc de încălcarea armistițiului

kurzi luptatori

Forţele turce şi forţele kurde siriene angajate în conflict în nord-estul Siriei s-au acuzat reciproc de încălcarea armistiţiului mediat de SUA, transmite sâmbătă dpa potrivit Agerpres

Ministerul turc al Apărării a comunicat că "teroriştii" au desfăşurat 14 atacuri cu armament greu în localităţile de frontieră Tal Abyad şi Ras al-Ain şi a dat asigurări că Ankara "respectă pe deplin" acordul cu Washingtonul.

La rândul lor, Forţele democratice siriene au reclamat într-un comunicat că partea turcă nu a permis deschiderea unui coridor pentru evacuarea civililor şi a răniţilor din Ras al-Ain, aşa cum s-a angajat în acord.

Gruparea siriană a mai adăugat că vicepreşedintele american Mike Pence şi secretarul de stat Mike Pompeo, care au contribuit la armistiţiu, trebuie să-şi asume responsabilitatea de a asigura că Ankara pune în aplicare acordul de încetare a focului şi deschide coridorul promis.

Organizaţia neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului a relatat că au fost înregistrate bombardamente şi tiruri la Ras al-Ain, după anunţarea armistiţiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.