Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcul din Argeș infectat cu varianta sud-africană a SARS-CoV-2 a fost testat pozitiv pe 24 februarie

medlife.ro
test covid-19

Cetăţeanul turc la care a fost confirmată varianta sud-africană a SARS-CoV-2 a fost testat pozitiv la COVID-19 pe 24 februarie, a anunţat, vineri, prefectul judeţului Argeş, Emilia Mateescu.

"Cetăţeanul turc a fost testat cu rezultat pozitiv în data de 24.02.2021. În baza testării pozitive s-a efectuat ancheta epidemiologică. A fost izolat în locuinţa sa, în care se mai afla încă o persoană, izolată şi aceea. A declarat că nu a intrat în contact cu nicio altă persoană şi că la locul de muncă muncea singur în birou. Secvenţierea rezultatului pozitiv a fost comunicată astăzi, 05.03.2021", se arată într-o informare transmisă presei.

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Conform sursei citate, rezultatul secvenţierii a fost cunoscut după zece zile de la data recoltării probei deoarece poate fi stabilit într-o perioadă de timp mai mare decât cea în care poate fi obţinut rezultatul unui test SARS-CoV-2.

"Persoana infectată nu prezintă simptome. Până în prezent nu deţinem informaţii care să susţină ipoteza infectării de la o persoană identificabilă şi nici ipoteza posibilităţii transmiterii către alte persoane", a precizat prefectul Emilia Mateescu.

Citește și: Nicușor Dan dezvăluie care este starea relației cu PNL și USR PLUS: ‘În măsura în care îmi vor solicita întâlniri unu la unu vorbesc, pentru că întâlniri periodice avem la două săptămâni cu toți primarii’

Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, vineri, că a fost informat de către laboratorul MedLife că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, noua variantă Africa de Sud - linia genetică B.1.351.

Potrivit INSP, este vorba despre o femeie din Bucureşti şi un bărbat de cetăţenie turcă "având judeţ de infectare Argeş", asimptomatic, testat la cerere în vederea plecării în Turcia, fără istoric de călătorie.

Citește și: Elena Udrea: ‘Sunt un om liber, am un copil, vreau să îl cresc în libertate. Oamenii care nu cred în Dumnezeu de ce s-ar speria de blesteme?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.