Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turismul explodează în Spania - Este așteptat un număr record de turiști

steag spania

Spania este în grafic pentru a înregistra al şaptelea an consecutiv de creştere a numărului de turişti, vizitatorii din SUA şi Asia compensând declinul cauzat de Brexit şi colapsul tour-operatorului britanic Thomas Cook, a afirmat miercuri ministrul Industriei, Reyes Maroto, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproape 12% la Produsul Intern Brut.

În primele opt luni din acest an, numărul turiştilor străini care au vizitat Spania a crescut cu 1,3%, la 67,1 milioane, a anunţat Reyes Maroto, la o conferinţă de presă.

Majorarea numărului de vizitatori din SUA şi Asia a compensat declinul sosirilor din ţările care în mod tradiţional preferă Spania, a explicat oficialul. În timp ce o serie de incertitudini, cum ar fi Brexitul şi colapsul tour-operatorului britanic Thomas Cook, au afectat deciziile unor persoane de a vizita Spania, tensiunile din Catalonia au avut până acum un impact redus asupra turismului internaţional, a explicat Maroto.

Pentru acest an, Spania a estimat o creştere cu 0,7% a numărului de turişti străini, ceea ce ar stabili un nou record, de 83,4 milioane de vizitatori, a adăugat oficialul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.