Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turist ceh, salvat cu elicopterul din Munții Rodnei

Facebook Raed Arafat
elicopter SMURD interventie

Un turist ceh în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost salvat, vineri, cu ajutorul unui elicopter SMURD, după ce a căzut de pe o stâncă, de la o înălţime de aproximativ 20 de metri, în timpul unei drumeţii în Munţii Rodnei, în zona Valea Vinului. 

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, bărbatul accidentat era însoţit de un alt turist, tot ceh, care i-a acordat primul ajutor, având în vedere că suferise un puternic traumatism cranian.

Spre locul incidentului au fost trimise un echipaj de prim ajutor al SMURD de la Năsăud, o echipă Salvamont şi Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al comunei Rodna. Salvatorii au fost nevoiţi să parcurgă ultima parte din traseu pe jos, având în vedere că zona unde s-a produs accidentarea turistului ceh este greu accesibilă.

În sprijinul echipelor terestre a fost solicitat şi un elicopter SMURD, care a reuşit să aterizeze în zonă şi să preia victima pentru a o transporta la un centru de traumă din Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.