Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turişti nevoiţi să sune la 112, după ce au fost uitaţi şi închişi din greşeală în Turnul Sfatului

patrimoniu.sibiu.ro
turnul sfatului sibiu

Trei turişti au fost uitaţi şi închişi din greşeală, de paznicul unuia dintre obiectivele simbol ale Sibiului, Turnul Sfatului, iar oamenii speriaţi când s-au trezit singuri, în întuneric au sunat la 112 şi au cerut ajutorul, potrivit Poliţiei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Sibiu.

Citeşte şi: Argeş: În 19 localităţi nu au fost finalizate procedurile de atribuire a serviciului de deszăpezire

Turiştii au cerut să vină cineva să le deschisă să poată ieşi din turn. Operatorul de la 112 a luat legătura cu reprezentanţii Casei de Cultură a Municipiului, care administrează acest obiectiv turistic şi astfel a fost trimisă o persoană, cu cheia, să le dea drumul turiştilor. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Ramona Nistor, susţine că este pentru prima dată când se înregistrează un asemenea incident şi sunt chemaţi în ajutor pompierii, care au rezolvat situaţia fără să se deplaseze. 

Niciunul din cei trei turişti nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Turnul Sfatului se află în centrul istoric al Sibiului. Accesul în interior se face printr-o uşă de mici dimensiuni, de unde, prin intermediul unei scări spiralate, se ajunge la etajele superioare. Sunt 141 de trepte de urcat până la ultimul etaj. La penultimul etaj se poate observa mecanismul ceasului, iar ultimul etaj prezintă un punct de observaţie peste Oraşul Vechi. Un angajat vinde bilete şi păzeşte Turnul Sfatului, în timpul programului cu publicul, scrie AGERPRES.

Citeşte şi: Încep lucrări de proporţii în sectorul 4.Printre ele: supralărgirea şoselei Berceni şi extinderea reţelei de iluminat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.