Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turiştii care ajung la mare sunt aşteptaţi la 'Valuri de Carte', târg organizat pe faleza Cazinoului cu participarea a 25 de edituri

www.publika.md
salon carte

Un număr de 25 de edituri expun peste 20.000 de titluri, pe faleza Cazinoului din Constanţa, la a VI-a ediţie a târgului "Valuri de Carte", ce se desfăşoară până pe 9 august, o a doua etapă a evenimentului fiind programată în perioada 19 august - 11 septembrie, a informat marţi administraţia locală, potrivit AGERPRES.

"Locuitorii oraşului şi turiştii care aleg faleza Cazinoului din Constanţa ca loc de promenadă sunt invitaţi la lectură. Cea de-a VI-a ediţie a târgului 'Valuri de Carte' vine cu o ofertă bogată pentru cititorii de toate vârstele: 25 de edituri expun peste 20.000 de titluri. O întreagă colecţie de produse de creaţie le provoacă imaginaţia celor mici: jocuri logice, jocuri de inteligenţă, cărţi de colorat, cărţi cu abţibilduri, beletristică şcolară, enciclopedii şi dicţionare, cărţi puzzle. Pe adulţi îi aşteaptă cărţi motivaţionale, literatură SF, cărţi de parenting, gastronomie şi beletristică", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Potrivit managerului proiectului, Iuliana Radu, cărţile au reduceri de până la 50%, pentru a face produsul cultural mai accesibil.

Copiii cu vârste cuprinse între 4-12 ani sunt invitaţi să participe la ateliere de creaţie şi jocuri educative. În premieră, evenimentul cultural va avea şi o componentă de responsabilizare socială, prin campania "Cartea salvează vieţi".

De asemenea, "Valuri de Carte" îşi propune să promoveze autorii locali. Scriitorul Florin Alexandru, "un poliţist la ţărm de mare", oferă sesiuni de autografe în care povesteşte despre cărţile lui, se menţionează în comunicat.

Citește și: Președintele Tribunalului Timiș, scrisoare care provoacă CUTREMUR în magistratură

Târgul va fi deschis până pe 9 august, în intervalul orar 10,00 - 24,00, iar cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 19 august - 11 septembrie.

Tot pe faleza Cazinoului, două librării din Constanţa au ieşit în stradă pentru a fi mai aproape de cititori.

"Peste 30.000 de titluri îi aşteaptă pe vizitatori la târgul de carte organizat de Prăvălia cu Cărţi. Cei mici rămân răsfăţaţii evenimentului. Rafturile sunt pline de cărţi educative, cărţi de activităţi, enciclopedii, cărţi ilustrate, cărţi de vacanţă, romane pentru copii şi cărţi incluse în bibliografia şcolară. Iubitorii de lectură se pot delecta cu cărţi de istorie, ezoterism, cărţi de dezvoltare personală, cărţi religioase şi beletristică", conform sursei citate.

Acest târg poate fi vizitat până pe 6 august, între orele 10,00 şi 24,00.

Mii de titluri vor fi expuse şi la târgul de carte organizat de Librăria Dorian Gray până pe 8 august, între orele 10.00 - 24.00, se mai spune în comunicatul Primăriei Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.