Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turneu al șefului diplomaţiei germane în America de Nord

timesofisrael.com
heiko maas

Ministrul de externe german Heiko Maas urmează să participe marţi la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU la New York, în cadrul unei vizite de patru zile efectuate în SUA şi Canada, relatează dpa potrivit Agerpres.

Responsabilul german a plecat luni, dar a survenit o întârziere din cauza unor probleme tehnice apărute la avionul cu care urma să se deplaseze.

Heiko Maas urmează să participe la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind protejarea civililor în conflictele armate. De asemenea, el doreşte consolidarea cooperării europene în cadrul Consiliului.

Germania şi-a început mandatul de doi ani ca membru nepermanent al Consiliul de Securitate al ONU în ianuarie. Polonia deţine în prezent preşedinţia.

După ce va participa la reuniunea din New York, Maas va zbura la Toronto, unde se va întâlni cu omologul său canadian Chrystia Freeland pentru a lucra la proiectul său ''Alianţă pentru Multilateralism'. Proiectul vizează stimularea cooperării internaţionale.

Ultima etapă a turneului efectuat de Maas va fi oraşul canadian Pond Inlet, unde se va întâlni cu membrii comunităţii inuite pentru a discuta despre efectele schimbărilor climatice.

Topirea gheţii în regiunile arctice ar putea provoca un conflict între statele vecine cu privire la resursele naturale - o problemă pe care ministrul de externe german consideră că poate fi evitată.

''Pentru a elimina aceasta, avem nevoie de dialog de lucru şi de regulamente comune - şi avem nevoie de ele acum, înainte ca noi conflicte să iasă la suprafaţă'', a declarat Maas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.