Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turnul de control a aflat de la ISU despre prăbuşirea avionului: "Vai ce naşpa!"

dragneaVot

La 15 minute după accident, operatorul de la Turnul de Control spunea că nu crede că avionul are ceva şi că, din câte se ştie aparatul de zbor este ok. Asta în condiţiile în care ROMATSA ştia că avionul zboară la altitudine mică şi este în dificultate. "Vai, ce naşpa!" Asta a fost reacţia operatorului când a aflat că avionul s-a prăbuşit.

La 15 minute după aterizarea forţată, Turnul de Control Oradea este contactat de şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana din Bihor. Operatorul îi spune acestuia că aeronava este în regulă.

TURNUL DE CONTROL SUNAT LA 16:02 DE ISU ORADEA

EXE TWR ORADEA - Alo? ISU - Turnu, sunteţi? EXE TWR ORADEA - Da, da ISU - Bună ziua, Generalul Bas, Sef ISU Crişana. Alo? ISU - ... Ce puteţi să-mi spuneţi despre cursa asta cu sanitaru asta? EXE TWR ORADEA - Momentan nimic. Ruta am înţeles că-l aude cu întrerupere, nu se aude cu noi, nu-i dăm frecvenţa şi nici pe radar nu-l vedem ISU - Şi nu ştim în ce zonă îi acuma? EXE TWR ORADEA - Deci ultima oară a fost la vreo 60 de kilometri de intrare cu noi în zonă ISU - Asta ce înseamnă? EXE TWR ORADEA - În exteriorul zonei, în sud est faţă de Oradea, deci teoretic ar trebui să-mi intre cam în 10-15 minute, ar trebui să fie cu mine în fonie, să încerce să mă contacteze ISU - Da nu-i căzut? EXE TWR ORADEA - Nu credem că-i căzut, noi credem că nu are aboslut nimic, din câte ştim noi e ok. Sursa: TVR După două minute, şeful ISU Bihor sună din nou la Turnul de Control şi anunţă aterizarea forţată. APEL 16:04:36, TURNUL ESTE ANUNŢAT DE ISU CĂ AVIONUL S-A PRĂBUŞIT EXE TWR ORADEA - Oradea, alo! ISU - E căzut! EXE TWR ORADEA - E căzut? ISU - Am primit acum informaţia de la Inspectorul General, e căzut undeva între Câmpeni şi Abrud EXE TWR ORADEA - Am înţeles. Vai ce naşpa! Ok ISU - În judeţul Alba EXE TWR ORADEA -...... ISU - Să vedem dacă se impune procedural să vedem cu căutarea EXE TWR ORADEA - Ok! Sursa: TVR Convorbirile au loc la 25 de minute după ce ROMATSA este anunţată că aeronava are probleme şi la 15 minute de la momentul în care nu se mai putea lua legătura cu pilotul Adrian Iovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.