Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turnul Eiffel a fost închis din cauza ninsorii

reuters
Turnul Eiffel

Turnul Eiffel a fost închis marţi vizitatorilor ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile de la Paris, oraş afectat de o furtună de zăpadă la fel ca jumătate din Franţa, relatează EFE. Societatea care gestionează Turnul Eiffel, cel mai popular monument francez şi care a fost vizitat în 2017 de peste 6 milioane de turişti, a cerut publicului să urmărească "evoluţia situaţiei" pe reţelele de socializare, conform Agerpres.

Iarna şi-a făcut simţită prezenţa în Franţa, cu ninsori şi temperaturi glaciale. În capitală, ninsoarea care a început să cadă luni, dar nu "semnificativ", a continuat şi a doua zi, marţi. "Este vorba de un front de aer rece venit din ţările scandinave", a declarat meteorologul Sébastien Léas, anunţând primele ninsori consistente de la începutul iernii.

Pentru regiunea pariziană se aşteaptă un strat de zăpadă de 5 centimetri. Iar termometrul ar putea coborî până -10 grade Celsius, mai ales în centrul Franţei.

În total 24 de departamente au declanşat "alerta de frig" pentru persoanele fără adăpost. În regiunea pariziană, prefectul a instalat "o celulă de criză"; la Calais (nord), au fost puse la dispoziţie containere şi hangare pentru migranţi.

Este o iarnă a contrastelor: luna ianuarie a fost cea mai blândă din acest secol, dar şi cu un regim pluvial excesiv, care a dus la creşterea nivelului apelor, mai ales ale fluviului Sena la Paris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.