Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţuţuianu: Comisia SRI lucrează la modificarea legii privind combaterea terorismului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Adrian Țuțuianu

Membrii Comisiei parlamentare pentru controlul SRI lucrează la un proiect de modificare a Legii 325/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, acesta urmând să fie finalizat la sfârşitul lunii iunie, a anunţat, marţi, preşedintele comisiei, Adrian Ţuţuianu. "Lucrăm în cadrul comisiei la un text de lege care urmăreşte modificarea Legii 325/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. Am pornit de la Strategia de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, am analizat şi cadrul juridic comunitar", a precizat Ţuţuianu.

Potrivit lui Ţuţuianu, prin proiectul de modificare a Legii 325/2004 se urmăreşte actualizarea conceptului de terorism, stabilirea responsabilităţilor instituţiilor din domeniu, incriminarea unor fapte care nu sunt în legislaţia penală românească. "În primul rând ne-am propus actualizarea conceptului de terorism, în raport cu documentele de planificare şi cu norma europeană incidentă, să stabilim responsabilizarea statului român pentru acoperirea eventualelor prejudicii cauzate de măsurile întreprinse de autorităţile publice ce au responsabilităţi în gestionarea crizei teroriste, să actualizăm responsabilităţile ce revin autorităţilor publice, persoane fizice şi juridice de drept public sau privat, să incriminăm anumite fapte care nu au incriminate în legislaţia penală românească, cum ar fi participarea într-o asociere, într-un grup în scopul comiterii de acte teroriste, dobândirea de pregătire sau deplasarea în străinătate în scopuri teroriste sau finanţarea unor asemenea activităţi sau să reglementăm problema terorismului în domeniul nuclear", a explicat Ţuţuianu, conform Agerpres.

El a spus că textul este în lucru şi urmează să fie discutat şi în grupurile parlamentare. "Vom invita la discuţii toate instituţiile şi ministerele care au atribuţii pe linia securităţii naţionale: SRI, SIE, SPP, MAI, Autoritatea combaterii spălării banilor. (...) Vom solicita ca la dezbateri să fie prezent şi un reprezentat, secretar probabil, al CSAT. Ne-am propus ca până la sfârşitul lunii să avem un text pe care să-l aducem la cunoştinţa opiniei publice şi cu care să sesizăm pe toţi cei vizaţi", a mai spus Ţuţuianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.