Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TVR face precizări, după ce mai mulți angajați au amenințat cu grevă în timpul festivalului Cerbul de Aur

televiziunea-romana-tvr

Mai mulți angajați din TVR au amenințat că vor face grevă chiar în timpul festivalului Cerbul de Aur. Conducerea televiziunii publice reacționează și face câteva precizări:

”- În prezent, în Televiziunea Română activează mai multe organizaţii sindicale, fără ca vreuna dintre acestea să fie reprezentativă la nivel de unitate.

- Conform legii, un sindicat este reprezentativ la nivel de unitate dacă 50 + 1 dintre angajaţi aderă la organizaţia sindicală respectivă şi dacă deţine o sentinţă judecătorească în acest sens, document care, în prezent, nu există pentru niciunul dintre sindicatele din cadrul SRTv;

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Decizie atomică a CCR

- Federația Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind este reprezentativă conform sentinţei TMB nr. 7 FED/2017, la nivel de sector cultură, mass-media, ceea ce nu îi conferă în mod automat reprezentativitate la nivel de unitate, respectiv la nivelul Societăţii Române de Televiziune.

- Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind – Filiala SRTv, afiliat la Federaţie, reprezinta cca. 20% dintre angajaţii televiziunii publice şi nu este, prin urmare, unicul partener de dialog social.

- Afirmaţia conform căreia „dialogul social din SRTv s-a depreciat în mod considerabil” este părtinitoare, cu atât mai mult cu cât, în articol, nu sunt prezentate punctele de vedere ale tuturor părţilor implicate – Societatea Română de Televiziune şi celelalte sindicate din SRTv.

Citește și: Gabriela Firea aruncă bomba: Analizez și o candidatură independentă de PSD la prezidențiale

- Diseminarea mesajelor propagate de Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind – Filiala TVR, în care nu este specificată lipsa de reprezentativitate a acestei organizaţii sindicale la nivel de unitate, creează confuzie şi induce în eroare opinia publică.

- Acuzaţiile de cheltuire discreţionară a fondurilor publice nu au nicio susţinere reală. Afirmaţiile MediaSind denotă necunoaşterea legislaţiei în vigoare şi intenţia vădită de dezinformare, fondul de salarii fiind constituit pe capitol bugetar separat, care nu este afectat pe parcursul execuţiei bugetare anuale. Mai mult, SRTv a încheiat anul 2018 cu profit net.

Citește și: Dezvăluirea momentului! Pe mâinile cui a ajuns afacerea cu care s-a îmbogățit Dan Barna din bani publici

- Referitor la deplasările interne, menţionăm că este o acuzaţie falsă, care nu se bazează pe constatarea unei autorităţi abilitate să verifice respectarea prevederilor legale în vigoare;

- Afirmaţia conform căreia au fost lansate in justiţie atacuri împotriva membrilor Comisiei de Etică şi Arbitraj este, de asemenea, falsă şi insidioasă. SRTv nu a formulat nicio acţiune judiciară pe rolul instanţelor de judecată împotriva membrilor Comisiei.

Citește și: Gabriela Firea a luat decizia: Voi candida

- Referitor la declanşarea unor acţiuni greviste, conform legislaţiei în vigoare, acestea sunt interzise de lege, în mod imperativ, în perioada existenţei unui Contract Colectiv de Muncă. Legea dialogului social specifică clar că acţiunile greviste pot avea loc doar în lipsa unui Contract Colectiv de Muncă. Până în prezent, administraţia SRTv nu a primit vreo solicitare de suspendare a Contractului Colectiv de Muncă şi speră ca angajaţii SRTv să beneficieze de prevederile CCM în vigoare până la sfârşitul anului;

- Referitor la organizarea unor evenimente majore, reamintim că, în ultimii ani, TVR a fost broadcaster pentru numeroase evenimente de importanţă naţională: Vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc; evenimentele prilejuite de exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene; Campionatul Mondial de Fotbal; Campionatul Europena de Fotbal Under 21, Campionate europene şi naţionale de Handbal etc.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Decizie atomică a CCR

- Nu în ultimul rând, pentru acurateaţea informaţiilor prezentate publicului, precizăm că deciziile referitoare la producţiile din grilele TVR aparţin managementului editorial. Preşedintele – Director General nu discută şi nu decide asupra grilelor decât în masura în care acestea sunt supuse analizei Comitetului Director, atributul exclusiv al elaborării şi înaintării lor către Comitetul Director al SRTv fiind al directorului de canal, nicidecum al PDG. În aceste condiţii, declaraţiile din spaţiul public ale dnei. Marina Almăşan privind o posibilă scoatere din grilă a emisiunii pe care o realiza în urma unor conflicte interne cu PDG sunt lipsite de temei.”, precizează conducerea TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.