Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina acuză o nouă provocare din partea Rusiei: 'Mașina de dezinformare a Moscovei a trecut la arme biologice'

Inter press Service
arme biologice

Ucraina susține că declarațiile publice ale Rusiei despre presupusa dezvoltare a „armelor biologice în Ucraina” ar trebui privite ca dezinformare și provocare. Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei dezminte afirmațiile Moscovei și susține că Rusia continuă să răspândească „dezinformări” despre armele de distrugere în masă din Ucraina.

„După o serie de declarații absurde ale oficialilor ruși despre presupusa creare a unei bombe nucleare 'murdare' în țara noastră, mașina de dezinformare a Rusiei a trecut la arme biologice”, a spus ministerul ucrainean al Afacerilor Externe, relatează Ukriform.

Ministerul de Externe a menționat că Ministerul Sănătății al Ucrainei a negat informațiile difuzate de mass-media rusă de propagandă despre presupusa „curățare de urgență a urmelor programului militar-biologic finanțat de Departamentul Apărării al SUA” și „distrugerea agenților patogeni deosebit de periculoși”.

Vezi și: Obiectivele Rusiei pe termen scurt anunțate de Vladimir Putin! Cum poate fi pace în Ucraina: 'Suntem pe cale să încheiem demilitarizarea'

"Ministerul Sănătăţii al Ucrainei a mai subliniat că în ţara noastră nu există laboratoare americane.

Toate unitățile de laborator din Ucraina îndeplinesc o singură funcție comună - indicarea și identificarea agenților infecțioși care au un potențial epidemic semnificativ și/sau o semnificație internațională și sunt supuse reglementării în conformitate cu reglementările internaționale de sănătate.”

De asemenea, Ministerul Sănătății a atras atenția asupra faptului că documentele publicate de Rusia nu menționează biopatogeni deosebit de periculoși, a căror dezvoltare presa rusă o atribuie Ucrainei.

Ministerul de Externe al Ucrainei a subliniat că agresiunea armată a Rusiei a slăbit semnificativ sistemul național de apărare biologică al Ucrainei. „În special, prin confiscarea instituțiilor ucrainene de cercetare și sanitar-epidemiologice din Crimeea ocupată temporar, precum și a teritoriilor ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk, Rusia ignoră în mod deliberat cerințele de furnizare de informații cu privire la starea și locația agenților patogeni stocați pe aceste zone. și utilizate în dezvoltarea vaccinurilor și în scopuri de diagnostic pentru populația Ucrainei.”

„În acest context, orice încercare a Rusiei de a sechestra materiale biologice este extrem de periculoasă și ar putea reprezenta o amenințare atât pentru securitatea Ucrainei, cât și pentru securitatea întregii Europe. Declarațiile publice ale Rusiei despre presupusa dezvoltare a armelor biologice în Ucraina ar trebui considerate dezinformare și provocare”, a spus Ministerul de Externe.

Vezi si: Vladimir Putin, solicitare de ultimă oră pentru Consiliul European: liderul de la Kremlin cere presiuni asupra Kievului

Ministerul de Externe al Ucrainei a cerut, de asemenea, comunității internaționale să crească presiunea asupra Rusiei pentru a-și respecta obligațiile internaționale, în special în temeiul Convenției privind armele biologice, și să nu creeze riscuri suplimentare de securitate asociate agenților biologici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.