Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, solicitare de ultimă oră pentru Consiliul European: liderul de la Kremlin cere presiuni asupra Kievului

Facebook
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin, în timpul unei conversații telefonice cu președintele Consiliului European, Charles Michel, a subliniat poziția Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, a informat luni serviciul de presă al Kremlinului. „Aspectele umanitare ale situației actuale au fost discutate în mod substanțial”, se spune în mesaj, relatează Interfax.

Potrivit serviciului de presă, Putin, în special, „a subliniat că armata rusă ia toate măsurile posibile pentru a salva viețile civililor”. „Principala amenințare vine de la formațiunile naționaliste, care folosesc în esență tacticile teroriștilor, ascunzându-se în spatele populației civile”, se arată în comunicat.

„S-a remarcat că Forțele Armate Ruse au declarat deja de mai multe ori un regim special pentru evacuarea populației de-a lungul coridoarelor umanitare. În același timp, batalioanele naționale ucrainene împiedică acest lucru recurgând la violență împotriva civililor și a diferitelor tipuri de provocări”, a spus serviciul de presă.

Președintele Rusiei „a cerut Uniunii Europene să aducă o contribuție reală la salvarea vieților oamenilor, să facă presiuni asupra autorităților de la Kiev și să le oblige să respecte dreptul umanitar”, se arată în comunicat. Putin „a dat, de asemenea, o evaluare a cursului negocierilor cu reprezentanții Kievului, confirmând binecunoscutele cereri rusești”, a adăugat serviciul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.