Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Update: Arme biologice în Ucraina? Ministerul rus al Apărării acuză: 'Kievul și Pentagonul au dezvoltat arme biologice și cu toxine'

Inter press Service
arme biologice

UPDATE: Ucraina acuză o nouă provocare din partea Rusiei: 'Mașina de dezinformare a Moscovei a trecut la arme biologice'

ȘTIREA INIȚIALĂ: Ministerul rus al Apărării acuză că pe teritoriul Ucrainei funcționează 30 de laboratoare biologice care operează cu agenți patogeni ai infecțiilor periculoase, în cadrul unor programe comune cu Pentagonul. Ucraina și Pentagonul nu au comentat până la publicarea acestei știri aceste acuzații.

„Conform datelor noastre, există o întrerupere de urgență a programelor biologice. Documentele analizate confirmă că Ministerul Sănătății al Ucrainei și-a stabilit sarcina de a distruge complet bioagenții din laboratoare începând cu 24 februarie", a declarat Igor Kirillov, șeful departamentului de Radiații, Chimie și Trupele de Protecție Biologică ale Forțelor Armate Ruse, relatează Interfax.

Vezi și: Obiectivele Rusiei pe termen scurt anunțate de Vladimir Putin! Cum poate fi pace în Ucraina: 'Suntem pe cale să încheiem demilitarizarea'

„Analiza actelor de distrugere arată munca cu agenții patogeni ai ciumei, antraxului și brucelozei în laboratorul biologic din Lviv, agenții patogeni ai difteriei, salmonelozei și dizenteriei în laboratoarele din Harkov și Poltava”, a spus Kirilov.

„Curatorii de la Pentagon înțeleg că, dacă aceste colecții ajung la experții ruși, atunci cu un grad ridicat de probabilitate Ucraina și Statele Unite vor confirma încălcarea Convenției privind interzicerea armelor biologice și cu toxine. Și anume, depuneți eforturi pentru a îmbunătăți proprietățile patogene ale microorganismelor folosind metode de biologie sintetică”, a acuzat Kirillov.

Ucraina și Pentagonul nu au comentat până la publicarea acestei știri aceste acuzații.

Vezi si: Vladimir Putin, solicitare de ultimă oră pentru Consiliul European: liderul de la Kremlin cere presiuni asupra Kievului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.