Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În cazul lucrării lui Bode, UBB a decis la presiune

umbra susta

Tribunalul Sălaj a respins solicitarea ministrului Lucian Bode, de a suspendare a hotărârii prin care Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai s-a autosesizat și a început să îi cerceteze lucrarea de doctorat. Decizia tribunalului vine după ce comisia universitară a emis o decizie asupra lucrării, fără să aștepte soluționarea depusă în instanță de ministru.

Asta arată că scopul că scopul Comisiei de Etică a fost obținerea, cât mai repede posibil, a unei decizii luată ca urmare a presiunilor publice. Interesul comisiei nu a fost unul academic, ci unul politic. Pentru asta, comisia a călcat în picioare orice reguli și au analizat o lucrare pe care aceeași universitate a validat-o în trecut, atunci când doctorandul a prezentat-o în examen.

Deși lucrarea a respectat regulile universitare de la momentul examenului, comisia a făcut analiza după regulile de azi, pe care le-a aplicat retroactiv. O spune chiar Dacian Dragoș, președintele Comisiei de Etică: “Presiunea a fost de la început să dăm verdictul de plagiat fără niciun fel de judecată. Să-l ardem pe rug în piața publică, dacă se poate. În acest caz, nouă ni s-a cerut să fim parțiali și subiectivi, de la început”.

Emiterea rapidă a verdictului academic a încălcat o hotărâre a Curții Constituționale, potrivit căreia o validare a CNATDCU nu poate fi infirmată de o comisie ce are un alt obiect de activitate. Comisia de Etică se pronunță doar la sesizări legate de abateri ale membrilor comunității universitare, iar Lucian Bode nu face parte din aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.