Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UBS, gigantul multinațional elvețian de investiții bancare avertizează că represiunile de reglementare ar putea genera piețe cripto-asemănătoare bulelor

ubs

UBS, gigantul multinațional elvețian de investiții bancare, și-a avertizat clienții că activele criptografice pot fi nepotrivite pentru investitorii profesioniști dacă continuă presiunea de reglementare.

Într-o notă trimisă clienților săptămâna trecută, echipa globală de gestionare a averii de la UBS a declarat că ultima represiune a Chinei a afectat prețurile și operatorii criptografici, avertizând că o nouă împingere de reglementare la nivel mondial ar putea exacerba presiunea descendentă asupra prețurilor activelor digitale:

„Autoritățile de reglementare au demonstrat că pot și vor contracara cripto, așa că sugerăm investitorilor să rămână clari și să își construiască portofoliul în jurul unor active mai puțin riscante. Am avertizat multă vreme că schimbarea sentimentului investitorilor sau represiunile reglementare ar putea genera piețe cripto-asemănătoare bulelor. ”

În timp ce UBS a recunoscut că ar putea fi posibile și alte câștiguri criptografice, acestea au subliniat riscurile pe care clasa de active speculative le-ar putea prezenta investitorilor:

„Deși nu putem exclude creșterile viitoare ale prețurilor în cripto, vedem aceasta ca pe o piață speculativă care prezintă riscuri semnificative pentru investitorii profesioniști.”

Banca elvețiană a avertizat, de asemenea, cu privire la tranzacționarea cu pârghie, afirmând că „practicile de tranzacționare criptografice, cum ar fi extinderea efectului de levier 50X sau 100X, apar în mod fundamental în contradicție cu reglementările financiare principale”.

Represiunea chineză asupra operațiunilor miniere Bitcoin, care a început la sfârșitul lunii aprilie , a cunoscut o analiză mixtă din partea comunității cripto, unii susținând că migrarea puterii hash din China oferă industriei miniere bitcoin o oportunitate de a-și îmbunătăți amprenta ecologică și de a descentraliza și mai mult rețeaua, notează cointelegraph.com

Băncile o văd diferit, totuși, cu UBS temându-se că acțiunile Chinei vor crea un efect de cascadă în întreaga lume din partea autorităților de reglementare financiare.

Previziunea UBS pare să se împlinească, odată ce Autoritatea pentru Conduită Financiară din Regatul Unit a luat măsuri împotriva celui mai mare schimb de active digitale din lume , Binance, pe 27 iunie.

O serie de bănci de top din Marea Britanie, inclusiv TSB, NatWest și Barclays, și-au limitat accesul clienților la bursele criptografice, de când FCA a luat măsuri împotriva Binance la sfârșitul lunii iunie.

În mai, Cointelegraph a raportat că se zvonea că UBS lucrează la lansarea serviciilor de tranzacționare criptografică pentru clienții bogați .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.