Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Ucigaşii' ruşi nu au ce căuta la Mondiale, a afirmat ucraineanca Iaroslava Mahucih

Agerpres.ro
Campionatele Balcanice de atletism în sală

Atleta ucraineană Iaroslava Mahucih, autoarea celei mai bune performanţe mondiale a anului la săritura în înălţime (2,03 m), a declarat, miercuri, la Eugene că "ucigaşii" ruşi nu-şi au loc la Campionatele Mondiale de atletism care vor debuta vineri la Eugene (Oregon), informează AFP, potrivit Agerpres.

Tânăra sportivă, în vârstă de 20 de ani, medaliată cu aur la Mondialele în sală de la Belgrad din luna martie, a făcut referire la cazul rivalei sale şi fosta sa prietenă rusă, campioana mondială şi olimpică en titre Maria Lasiţkene, care nu va putea concura la Eugene întrucât Federaţia internaţională de atletism a urmat recomandarea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a exclude sportivii ruşi şi belaruşi din competiţiile sale ca urmare a invaziei din Ucraina.

"Înainte de 24 februarie (data începerii invaziei ruse în Ucraina), noi am avut bune relaţii, noi am vorbit", a declarat ea ziariştilor referitor la Lasiţskene. "Dar din acea zi, totul s-a schimbat pentru că ea nu a mai scris niciodată sportivelor noastre. Ea i-a scris ulterior lui Thomas Bach (preşedintele CIO) pentru a putea concura".

"Eu nu vreau să văd pe pista de concurs ucigaşi. Pentru că acest război a ucis mulţi dintre sportivii noştri", a adăugat ea.

Mahucih a fost medaliată cu bronz la ultimele Jocuri Olimpice de la Tokyo şi medaliată cu argint la Mondialele de la Doha în aer liber din 2019 de la Doha, două competiţii câştigate de Lasiţkene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.